Bir Kayak Günlüğü

Yazan: Ecem & Fatih

9 aydır beklediğimiz dönem artık çok yakınımızda, kış sonunda kapıda. Kayak sezonunu açmamıza yaklaşık 1 ay kaldı ve sabırsızlıkla gündemi takip etmeye başladık. Çoğu kar merkezine ilk karlar düştü bile..

Bu yazıyı yazan ben Ecem, kayağa eşim Fatih‘in bana zorla öğretmesiyle başladım ve “İyi ki!” dedim. İyi ki düşmelerim, taklalarım sonrasında ağlayıp bırakmak üzereyken asla pes etme demiş. 🙂 Sayesinde şu anda bana adeta terapi gibi gelen bu sporu aşkla yapıyorum ve belki de en güzel yanı spor yapalım amacıyla değil; huzur bulmak, biraz adrenalin yaşamak için yapıyoruz. Ben ufak, Fatih büyük; tepecik ve tepelerden zıplıyoruz, pist dışında bol karlarda kaymaya çalışıyoruz.

Kayak yapmaya başlayacaklar için en büyük tavsiyem kendilerine çok güvenmemeleri ve “Ben yaparım ya bunu!” diyip gaza gelmemeleridir. Çünkü dışarıdan göründüğü kadar kolay olmayıp ciddi emek isteyen bir spor. Kendi kendinize öğrenebileceğiniz kadar da basit bir spor değil – yapanlar var tabi – ama bizim size önerimiz kayağı iyi bilen biri ile birlikte bu spora adım atmanızdır. Böylece hem yeni bir deneyimkazanırken hem de eğlenebileceksiniz.

Asla ama asla kasksız da bu spora adım atmayın. Unutmayın ki kendinizi en çok düşünmesi gereken kişi sizsiniz ve bazı şeylerin maalesef telafisi olmuyor. Kask olsun da gerisi bir şekilde gelir. Zaten ilk başlayacağınız zaman kayak yapmaya %100 karar veremeyeceğiniz için kıyafet ve ekipman kiralamak sizin için en mantıklısı olacaktır. Kıyafetleri yine spor mağazalarında uygun fiyata bulabilsek de kayak takımı sizin deneyiminize, yeteneğinize, tecrübenize göre seçilen bir ekipman ve oldukça da pahalı. Bu spora devam etmeye emin olmadan böyle bir yatırım yapmamanızı öneririz. Günlük kiralama bedelleri bölgesine göre 50 TL ile 200 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Peki biz hangi kayak bölgesine gitmeliyiz diye soracak olursanız da bunun için Türkiye’deki Kayak Merkezi önerilerimizi okuyabilirsiniz. Biz kayma odaklı olduğumuz için kayak merkezinde güzel, kafesi var mıymış diye çok ilgilenmiyoruz. Gün içerisinde sadece yemek molası vererek kayıyoruz. Gözümüz pistten başka birşey görmüyor. 🙂

Bu arada ben aktif olarak 4 yıldır, eşim ise 12 yıldır her kış kayak yapıyoruz. Başlangıç seviyesinden uzak olsak da bu düşmemize, taklalar atmamıza ya da ayakta dururken bir anda denge kaybedip düşmemize engel olmuyor. Düşmeyi de sevin ve ne olur kaskınızı takın! 🙂

Umarız bol karlı, uzuuun bir kayak sezonu geçiririz.



Şu kategoriye gönderildi: Kayak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.