Üç Dünya Rekorunu Kıran Marcella Uchoa

Yazan:Basat Okay

Yamaç Paraşütü mesafe uçuşlarında Brezilyalı pilot Marcella Uchoa,  3 Dünya Kadınlar rekorunu birden kırarak büyük bir başarıya imza attı. 

Marcella Uchoa

25 Ekim 2018 tarihinde, Rio Grande do Norte ‘den kalkış yapan Marcella, 9 saat 48 dakika süren uçuşuyla, 410,72 kilometre mesafe katederek bir önceki 402 kilometre (Seiko Fukuoka Naville – Fransa) olan dünya kadınlar serbest mesafe rekorunu kırmış oldu.

Bu uçuşuyla, Dünya Havacılık Federasyonu (FAİ) ‘nun belirlediği üç kategori; “Düz Mesafe, Belirlenmiş Gol Noktalı Düz Mesafe ve 3 Dönüş Noktalı Serbest Mesafe” rekorlarının da sahibi oldu. 

Brezilyalı pilot arkadaşlarıyla beraber uçan Marcella, türbülanslı ve zorlu hava koşullarında yaptıkları bu uçuşta; yer yer bulutsuz bölgelere denk geldiklerini, kabarcık/balon termiklere odaklanarak ve konsantrasyonu hiç bozmadan güneş batana kadar uçabildiklerini belirtti. 


Marcella, son yılların başarılı yamaç paraşütü pilotlarından birisi ve dünyayı gezerek Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (PWC)yarışmalarına katılıyor. Bu sene, ülkemizde düzenlenen Çameli – Ön Dünya Kupası ve Aksaray – 2018 Dünya Kupası yarışmalarına da katıldı.

https://www.instagram.com/p/BnHZQLfHCo0
Ölüdeniz, Fethiye

Kendisi aslen bir deniz biyoloğu 😎🦈

https://www.instagram.com/p/BTNB3SPDQwk

Başarılarının devamını diliyoruz 🙂



2 hakkında “Üç Dünya Rekorunu Kıran Marcella Uchoa” görüş

  1. hocam merhaba. kendi kendime uçabilmem için en az kaç saat yamaç paraşütü eğitimi almam gerekir?

    1. Merhaba, yamaç paraşütüyle kendi başınıza uçabilmeniz için, eğitmen gözetiminde başlangıç, orta seviye (kulüp pilotluğu) ve ileri seviye (pilot) yamaç paraşütü eğitimlerini başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Bu eğitimlerin kapsamında, özellikle Acil Durum ve Termik Uçuş eğitimlerinin de verildiğinden ve BHPA, FAI veya APPI gibi dünya yamaç paraşütü otoritelerinin standartlarına uygun programa sahip olduklarından emin olmalısınız. Bu eğitimlerin tamamlanma süresi; başladığınız mevsim, hava koşulları, sizin ayırabildiğiniz vakit (hafta içi veya sadece hafta sonu), spora yatkınlığınız ve eğitimlerdeki görevleri ne kadar kısa sürede bitirdiğinize göre farklılık gösterebilmektedir. Kişiden kişiye değişmek ile beraber, yaklaşık 3 ay – 1,5 yıl arasında pilotluk seviyesine erişebilirsiniz. Süreç biraz uzun gibi görünebilir ama her aşaması ayrı bir heyecan ve keyif içerir. Tecrübeli bir eğitmen ve keyifli kalabalık bir grupla yamaç paraşütünü güvenle öğrenmek ve uçmak gibisi yok diyebilirim 🙂 Güvenilir yamaç paraşütü eğitimlerini incelemek isterseniz linkten inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.