Doğa Yürüyüşü Turlarında Yanınıza Almanız Gerekenler

Doğa yürüyüşü, en keyifli doğa aktivitelerinden biridir. Birbirinden farklı rotalarda, doğanın en gizli kalmış köşelerinde yol almak, bu muhteşem doğanın içinde derin nefes alırken kaslarını da çalıştırıyor olmak, muhteşem bir yenilenme hissi yaratacaktır. İşte bu duyguyu yaşamak için pek çok kişi doğa yürüyüşü turlarına katılıyor, doğanın tadını çıkarırken, kendisi de yaşam enerjisi depoluyor. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için birbirinden farklı pek çok rota söz konusu olduğu gibi, farklı pek çok tur da söz konusudur ve bu gruplara katılabilirsiniz. Bu sebeple doğa yürüyüşü turuna katılma konusunda düşünmeniz gereken en önemli konu nerede kimlerle yürüyüş yapacağınız değil, doğa yürüyüşü turlarında yanınıza almanız gerekenlerdir.

Doğa Yürüyüşüne Hazırlanıyoruz

Doğa yürüyüşü turuna çıkmadan önce hazırlığınızı yapıp, yanınıza alacaklarınızı eksiksiz olarak hazırlamak önemli. Bununla birlikte giydikleriniz de önemli. Bir nevi yanınıza aldıklarınıza da dâhil edebileceğimiz giysileri özenle seçmiş olmalısınız. Belli giysiler doğa yürüyüşü yani diğer bir ismi ile Trekking için son derece uygunken, bazıları ise kesinlikle giyilmemesi gerekenlerdendir. Örneğin, kot pantolon bir Trekking giysisi olamaz. Rahat hareket edemeyeceğiniz gibi, ıslandığında kolay kurumaz, ağırdır ve size engel teşkil edecektir. Bunun yerine daha konforlu ve yürüyüşe uygun parçaları tercih etmelisiniz. Mevsime uygun olarak giyinmek de önemli. Yaz sıcağında fazla kalın giysiler giymek ya da yanınızda taşımak sizi yorabilir. Diğer taraftan ayakkabılara değinelim ki yürüyerek gerçekleştirilecek bir aktiviteden söz ettiğimiz için ayakkabılar çok önemli. Doğa yürüyüşünde ayakkabınızın ayağınızı yormaması, sıkmaması çok önemli. Kalın tabanlı ve konforlu bir ayakkabı seçmeniz yerinde olur. Bilek burkulmalarına karşı ise bilekli ayakkabılar tercih edilebilir. Mevsim ve hava şartları ne olursa olsun ayakkabınızın su geçirmemesi ise önemli.

Doğa Yürüyüşü Malzemeleri

Neredeyse hayati öneme sahip olan bazı araç ve gereçler var ki, doğa yürüyüşüne çıkacak olanlar için olmazsa olmazdır. Örneğin, bir GPS cihazı hayati önem taşır. Çünkü doğada cep telefonunuza güvenemezsiniz. Şarjınız bitebilir, telefonunuz bozula bilir ve benzeri durumlar oluşabilir. Şarj sorununu belki Powerbank ve benzeri aletler ile ortadan kaldırabilirsiniz ama telefonun çekmediği bir noktada pek çok özelliği kullanamayacağınız için büyük bir sıkıntıya düşebilirsiniz.

Kafa lambası, her zaman doğa yürüyüşü turuna çıkacak olanların öncelikli malzemelerinden biridir. Yanınızda bulunması gerekir, çünkü planınız dışında dahi olsa karanlığa kalabilirsiniz. Hatta bazen, ormanın derinliklerinde yol alabilirsiniz ve gündüz dahi ne kadar karanlık olacağını tahmin bile edemezsiniz.

Çakı ve benzeri el aletleri, doğada büyük bir yardımcımızdır. Gerektiğinde ısınacağımız ateşi yakmamızı sağlayacak çakmağı da bu grupta değerlendirebiliriz. Yeri gelmişken hatırlatalım ki, doğada ateş yakmanın belli kuralları var ve bu kuralları bilerek hareket etmeli, doğa yürüyüşü turunda rehberinizin yönlendirmesi dışında faaliyette bulunmamalısınız.

Doğa yürüyüşünde yanınıza alacaklarınızın en önemlisi elbette ki yiyecekler… Yeterli miktarda yiyeceğiniz olmalı, hatta yeterli olan miktarda biraz daha fazlasını yanınıza almalısınız. Bu yazısız bir kural olarak kabul edilir doğa yürüyüşlerinde. Tercih edeceğiniz yiyeceklerin ise enerji verici ve besleyici olmasına özen göstermelisiniz. Bol suyu ise elbette ki unutmuyoruz. Özellikle de yaz mevsiminde çok daha fazlasını yanımızda bulundurmalıyız.

Doğa yürüyüşü turu, doğru bir hazırlık ile yola çıkıldığında, dünyanın en keyifli aktivitelerinden biridir. Bu sebeple de güvenilir bir ekip ile birlikte doğaya çıkmak, hayatınızın en keyifli, en eğlenceli ve en doğru hareketi olabilir. Aktivido üzerinden sayısız doğa yürüyüşü turuna ulaşabilir, birbirinden farklı şehirlerde, birbirinden farklı doğal alanlarda yürüyüşe çıkabilirsiniz. Üstelik profesyonel bir rehber eşliğinde, eğlenceli bir ekip ile… Bazen karar vermek için çok düşünüp, sık dokuyup, ince elememek gerekiyor. Hayat geçiyor ve verdiğiniz bu tür kararlar, size unutulmaz anılar biriktirme imkânı tanıyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.