Fethiye’de Yapılacak 5 Aktivite

Foto: Özlem Çalışkan

Fethiye ‘de neler yapabilirim? Ölüdeniz ‘de hangi aktiviteler var? Bu yazımızda size yardımcı olmaya çalıştık 🙂

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak koyu ve Gemiler adası desek, Fethiye’nin doğal güzellikleri ile ilgili tüyo vermiş oluruz herhalde. Gidenler bilir, Fethiye eşsiz bir doğaya sahiptir. Dünyanın en yaşanası yerlerinden biri olduğu da aşikâr… Bugün yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi de boşuna değil. Peki, Fethiye’ye gelelim de ne yapalım? Öyle çok keyifli aktiviteye dâhil olabilirsiniz ki, buradaki tatiliniz uzunca bir zamana yayılabilir. Çünkü burada yapacak çok şey var. Bir kere yamaç paraşütü yapmak için sayısız noktayı tercih edebilir ve birbirinden farklı manzaralara tanık olabilirsiniz. Yelken eğitimi alabilir ve denizciliğin temelini kavrayabilirsiniz. Dalış yaparak sualtı güzelliklerini keşfedebilirsiniz ve doğa yürüyüşleri ile dingin bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Daha fazla detay için ise okumaya devam edin.


Yamaç Paraşütü 🕊️

Yamaç Paraşütü ile eşsiz bir uçuş deneyimi

En heyecan dolu ve en keyifli aktivitelerden biri olan yamaç paraşütü ile başlayalım. Fethiye bu anlamda oldukça cazip bir lokasyon. Ölüdeniz’in harika manzarasına yukarıdan bakmak için harika bir fırsat olabilir yamaç paraşütü. Hem farklı kapsama sahip yamaç paraşütü eğitimlerinden faydalanabilirsiniz, hem tandem (çift kişilik) uçuş gerçekleştirebilirsiniz, hem de harika anılar biriktirebilirsiniz. Birbirinden güzel manzaralara tanıklık edeceğiniz atlayışlar için hemen harekete geçip, aktivite fırsatlarından faydalanabilirsiniz.

► Ölüdeniz’de yamaç paraşütü uçuşu yapmak için tıklayın.


Yelken / Mavi Yolculuk ⛵

Yelken ile denizin ve özgürlüğün tadını çıkarın

Yelken ise deniz tutkunlarının olmazsa olmazı olacaktır. Çünkü denizciliğin temelini, yelken eğitimlerinde öğrenebilir, kendinizi gerçek bir denizci gibi hissedebilirsiniz. Üstelik böyle bir aktivite için en doğru adrestesiniz. Fethiye, denizi le bütünleşmiş yapısı sayesinde, deniz aktiviteleri konusunda fazlaca alternatif sunar. Yelken bunların en önemlisi ve en güzelidir. Hafta sonunu yelken eğitimi ile geçirmek ve becerilerinizi geliştirmek için siz de planlanmış olan yelken aktivitesine katılabilirsiniz.

► Ölüdeniz ‘de yelken aktiviteleri için tıklayın.


Tüplü veya Serbest Dalış 🐠

Deneme Dalışı ve Sertifikalı Dalış Eğitimleri ile Sualtı Dünyasını Keşfedin

Deniz aktivitelerinden söz etmişken, dalışı unutamayız. Fethiye’nin muhteşem kıyıları, sualtında da güzelliğini aynı şekilde devam ettiriyor. Hatta su altı güzelliğinin canlılığı daha da muhteşem bile kabul edilebilir. Burada birbirinden ilginç sualtı canlıları ile karşılaşacak, belki batık keşfi yapacaksınız. Dalış becerilerinizi ilerletmeye ve profesyonelleşmeye dahi burada karar verebilir ve farklı seviyelerdeki eğitimlere dâhil olabilirsiniz. Fethiye’nin gizli güzelliklerini keşfetmek için dalış harika bir seçim olacaktır. Eğer bu bölgede keyifli ve dolu dolu zaman geçirmek istiyorsanız, seçiminiz kesinlikle dalış deneyiminden yana olmalıdır.

► Ölüdeniz ‘de dalış aktiviteleri için tıklayın.


Doğa Yürüyüşleri / Trekking 🐾

Tarihi Likya yolunu yürümek isteyebilirsiniz

Doğa yürüyüşleri ise doğası ile ön plana çıkan Fethiye için olmazsa olmaz aktivitelerden biridir. Eğer heyecandan ziyade huzurlu bir doğa yolculuğu arzu ediyorsanız, doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Bu yolculuklar size gizli kalmış doğa güzelliklerini sunarken, bazen bir yolun sonundan muhteşem deniz manzarası çıkaracaktır karşınıza, bazen ise bir antik kentin kalıntılarını. Bu sebeple de Fethiye’de doğa yürüyüşleri küçük sürprizler ile dolu ve son derece eğlenceli olacaktır. Ekip olarak gerçekleştirilen bu yolculuklarda çokça arkadaş edinebilir, harika anılar biriktirebilirsiniz.

► Ölüdeniz ‘de doğa yürüyüşü aktiviteleri tıklayın.


Kamp 🏕️

Kamp ateşinde doğayla iç içe keyifli sohbetler

Son olarak ise son zamanların en popüler aktivitesi olan kamptan bahsedelim. Fethiye’nin her köşesi kamp kurmak için uygun olabilir. Harika bir deniz manzarasına karşı uyuyabilir, eşsiz bir günbatımı ile günü sonlandırabilirsiniz. Bu tür lüksleri ancak kamp kurarak yaşayabilirsiniz. Belli programlar çerçevesinde grup olarak gerçekleştirilen kamplar ise size eşsiz bir tatil deneyimi sunar. Üstelik doğanın bir parçası olduğunuzu hissederek, doğanın tadını çıkarabilirsiniz bu süreçte.

► Ölüdeniz’de kamp aktiviteleri için tıklayın.

Sıraladığımız tüm bu aktiviteler için Fethiye’ye doğru yola çıkmalısınız. Aktiviteleri incelemek için Aktivido.com ‘u ziyaret edin ve dilediğiniz macerayı seçin. Hayatınızın en güzel anılarını biriktirmek işte bu kadar basit !




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.