İstanbul’da Yapılacak Aktiviteler

İstanbul ve civarında neler yapabilirim? Adrenalin ve deneyim aktiviteleri olarak seçeneklerimiz neler? Bu yazımızda size yardımcı olmaya çalıştık 🙂

Asya ve Avrupa’nın köprüsü, muhteşem boğazın sahibi, yedi tepeli İstanbul… Pek özelliği ile dünyanın en kıymetli şehirlerinden biri olan İstanbul, hem sahip olduğu doğal güzellikleri ile hem de bir metropol oluşu ile sayısız aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Bugün ilgi duyduğunuz tüm aktivitelere bu şehirde ulaşabilir ve deneyebilirsiniz.

Hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı olan, ayrıca İstanbul Boğazı’na sahip olan bu eşsiz şehirde, yelkenli yatçılık ve dalış gibi sporları tecrübe edebileceğiniz gibi yamaç paraşütü, ATV safari ve binicilik gibi aktiviteleri de deneyebilirsiniz. İstanbul’un birbirinden güzel doğal alanları, göz alıcı kıyıları ve tepeleri, hafta sonlarını büyük bir keyfe dönüştürecek çeşitli aktiviteler vadeder. Siz de bu tür deneyimler ile becerilerinizi artırabilir, belki yeni bir hobi edinebilirsiniz.


Yelkencilik ⛵

İstanbul boğazı ve adalar çevresinde yelkencilik eğitimi alabilirsiniz.

Yelkenli yatçılık, belki de İstanbul’da akıllara gelmeyecek bir aktivite olabilir. Ancak burada oldukça iyi alternatiflere ulaşabilir, tanışma eğitimlerine katılabilirsiniz. Sonrasında ise sizi 4 farklı seviyeden oluşan bir eğitim süreci karşılar. Dilerseniz tüm bu eğitimleri alabilir ve yelkenli yatçılık konusunda profesyonelleşebilirsiniz. Böyle bir arzunuz yoksa en azından yarım günlük ya da tam günlük yelkenli yat seyrine katılabilir ve denizin keyifli yüzü ile tanışabilirsiniz. Bu tanışıklığın sizi nerelere sürükleyeceği ise hiç belli olmaz. Çünkü deniz insanı bir anda sarıp sarmalayan ve kandıran bir tutkudur.

► İstanbul ‘da yelken aktiviteleri için tıklayın.


Tüplü Dalış / Scubadiving 🐟

İstanbul ‘da dalış eğitiminizi alıp dalış turlarına katılarak tecrübenizi artırabilirsiniz.

Dalış ise İstanbul’da olanların tercih edebileceği harika bir diğer aktivitedir. Dalış denildiğinde nedense genellikle güney kıyılarımız akla geliyor. Ancak Marmara denizi de Karadeniz de harika birer dalış fırsatıdır. Dolayısıyla da İstanbul’da dalış deneyimini yaşamak isteyenler için çeşitli aktivite paketleri sunulmaktadır. Farklı seviyelerde dalış eğitimi alabilir, becerilerinizi geliştirebilir ve sertifikalar ile de bu özelliklerinizi taçlandırabilirsiniz. Sualtı dünyasının büyüsüne bir kez kapıldıysanız zaten yol sizi bu eğitimlere götürecektir. Çünkü sualtı dünyası zamanın ve mekânın ötesinde çok özel bir deneyim sunar.

► İstanbul ‘da tüplü dalış aktiviteleri için tıklayın.


Yamaç Paraşütü 🕊️

Yamaç Paraşütü ile yolcu olarak uçabilir veya başlangıç eğitimi ile kendiniz uçmaya başlayabilirsiniz.

Sırtını rüzgâra dayayıp, İstanbul’un muhteşem manzaralarına tanık olmak isteyenlerin seçimi ise yamaç paraşütünden yana. Birbirinden ilgi çekici noktalardan aşağıya doğru süzülüp, göz kamaştıran manzaralar ile karşılaşabilirsiniz ve tamamen kendinizi uçuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Yamaç paraşütü eğitimi almak ya da deneme uçuşlarına katılmak ise çok kolay. Sayısız program İstanbul genelinde sizi bekliyor. Farklı konumlarda gerçekleştirilen çeşitli aktiviteler sayesinde siz de yamaç paraşütünü deneyebilir ve hatta bu sporun tutkunu olabilirsiniz.

► İstanbul ve civarında yamaç paraşütü aktiviteleri için tıklayın.


ATV Safari 🏞️

ATV Safari ile arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

ATV ya da Jeep araçlar ile gezintiye çıkmak çok keyiflidir. Hele de doğal alanlarda bir gezintiye çıkıyorsanız, toz, toprak, çamur tanımaz, özgürce hareket edersiniz ve engellere karşı koyarsınız. İşte bu sebeple ATV ve Jeep safari bazılarımız için çok heyecanlı ve çok keyifli bir deneyim. Özellikle milli parklar ve benzeri ormanlık alanlar bu tür aktiviteler için oldukça uygun olacaktır. İstanbul genelinde ve de şehre yakın çeşitli doğal alanlarda gerçekleştirilen bu tür turlara katılmak için İstanbul için listelenen aktivitelere göz atmanız yeterli.

► İstanbul’da ATV heyecanı için tıklayın.


Doğa Yürüyüşü / Trekking 🐾

Doğa Yürüyüşü / Trekking aktiviteleri doğanın keyfini çıkarın ve yeni insanlarla tanışın.

Daha fazla sakinlik, daha fazla huzur ve doğanın farkında olarak yapacağınız bir aktivite arıyorsanız ise İstanbul’da gayet de mümkün olan Trekking fırsatlarına göz atmalısınız. Doğa yürüyüşleri hem kendi iç yolculuğunuzu ifade eder, hem de doğanın belki de hiç olmadığınız kadar farkında olmanızı sağlar. Bu yüzden de gruplar halinde gerçekleştirilen bu yürüyüşlere katılabilirsiniz. Trekking yaparken uymanız gereken kurallar ya da benzeri her türlü detayı ise ilgilendiğiniz aktivitenin detayında bulabilirsiniz. Kısacası İstanbul’da çok sayıda doğa yürüyüşü aktivitesi düzenleniyor ve siz de bunlara katılabilir ve güzel zaman geçirirken doğayı keşfedebilirsiniz. Düşünsenize, yanından geçip gittiğiniz nice güzel bitki var ve İstanbul’un bir de yeşil yüzü var ki, keşfedilmeyi bekliyor.

► İstanbul civarındaki doğa yürüyüşü/trekking aktiviteleri için tıklayın.


Paintball 🔫

Paintball ile heyecanı ve adrenali arkadaşlarınızla doyasıya yaşabilirsiniz.

Paintball, özellikle gençlerin ve kendini genç hissedenlerin keyifle gerçekleştirdiği bir aktivitedir. İki takıma ayrılan katılımcılar, boyalı silahlar aracılığı ile mücadele eder ve hem kendisi sayı almaya çalışır, hem de takımını korur. Nihayetinde ise strateji kazanır. Hem eğlencelidir, hem daha fazla aktif olmanızı sağlar, hem de sevdikleriniz ile zaman geçirmek için güzel bir fırsat olabilir. Unutmamak gerek ki, Paintball sayesinde yeni dostlar edinebilir, sık sık tekrarlamak isteyeceğiniz bir aktiviteyi hobi edinebilirsiniz. Kısacası Paintball, İstanbul’da kolayca ulaşabileceğiniz bir aktivite ve çok sayıda birbirinden tamamen farklı oyun alanı sizi bekliyor.

► İstanbul’da paintball aktiviteleri için tıklayın.


Poligon Atışı 🎯

Poligon atışı ile stres atabilirsiniz.

Poligon atışı, pek çok tutkunu olan bir aktivite… Silahla atış yapmak ve hedefi tam 12’den vurmak heyecan vericidir. Bu heyecanı yaşamak için en güvenli ve en iyi adresleri tercih etmelisiniz ve poligon atışlarını bu çerçevede gerçekleştirmelisiniz. Poligon atışı yapmak isteyenleri, aradıkları fırsat ile buluşturan aktivite programları ise burada parmaklarınızın ucunda. Gerçek silahlar, gerçek mermiler ve uzman eğitmenler ile sıradan günlerinizi heyecan dolu bir deneyim ile hareketlendirebilirsiniz. Hatta hemen deneme atışı paketlerinden faydalanabilirsiniz. Poligon atışına ilgi duyanlar için İstanbul’da sayısız aktivite programı sunuluyor.

► İstanbul ‘da polion atışı yapmak için tıklayın.


Binicilik / Atlı Safari 🐎

İstanbul ‘da atlı safari ile kısa bir gezinti yapabilir ya da eğitim alarak binicilik sporuna başlayabilirsiniz.

Atlar ve insanlar arasındaki tarif edilemez iletişimi duydunuz mu hiç ya da hissettiniz mi? Eğer bir ata dokunduysanız, aranızdaki ilginç iletişimi ve sıcaklık hissini mutlaka hissetmişsinizdir. Bu büyüleyici yakınlık özellikle çocuklarda olmak üzere, aynı zamanda yetişkinlerde harika pozitif etkilere sebep oluyor. Binicilik de işte bu yüzden oldukça keyif veren, ruha iyi gelen ve bedenen de daha iyi olmanızı sağlayan bir aktivitedir. İstanbul’da bulunan pek çok tesis, binicilik konusunda farklı eğitimler ve deneyim paketleri sunuyor. Bu sayede İstanbul’da herkes atlar ile tanışma fırsatını elde edebiliyor. Ayrıca bu tür aktivite paketleri sayesinde, atların bakımı, binicilik malzemeleri ve benzeri çeşitli konularda da bilgi edineceksiniz. Hem çocuklarınız hem de siz binicilik eğitimi alabilir, atların asil ve güven veren iç dünyası ile tanışabilirsiniz.

► İstanbul’da atlı safari ve binicilik aktiviteleri için tıklayın.


Laser Tag / Nerf 👾

Lazer tag ve nerf aktiviteleriyle arkadaşlarınızla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Laser Tag ve Nerf ise son zamanların en teknolojik ve en gözde aktiviteleri olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul ise bu konuda tam bir cennet… Yoğun ilgiye de bağlı olarak, belirli tesisler ve oyun alanlarda gerçekleştirildiğini görüyoruz. Temel olarak infrared alıcı ve verici düzenekleri ile oyuncuların belirli hedefleri yerine getirdikleri, birbirleri ile mücadele ettikleri ve puan toplamaya çalıştıkları bir aktivitedir. Paintball ile benzerlik gösterse de, teknolojinin de işin içine girdiği son derece keyifli bir aktivitedir. Bugün İstanbul’da pek çok adreste bu aktiviteyi yerine getirebiliyor, hafta sonunuzu farklı kılabiliyorsunuz.

► İstanbul ‘da lazer tag ve nerf aktivitesi için tıklayın.


Atölye Çalışmaları

Çok çeşitli tasarım atölyeleri sayesinde yaratıcılığınızı geliştirebilir.

Hobi edinmenin ruha iyi gelen yanını keşfedenlerin öyle tek bir hobi ile yetinemedikleri aşikârdır. Neyse ki, İstanbul hobi çeşitliliğinizi geliştirebileceğiniz, çeşitli özel alanlarda eğitim alabileceğiniz tam bir cennettir. Öyle ki, takı atölyesinden makrome atölyesine, seramik atölyesinden nakış atölyesine ve vitray, cam ve benzeri daha nice özel alanda gerçekleştirilen atölyelere kadar, sayısız seçeneğe sahipsiniz. Her biri hem becerilerinizi geliştirmenizi sağlayacaktır, hem de güzel zaman geçirip, yeni dostlar edinmenin iyi bir şekli olabilir. Bu sebeple ilgileriniz ile doğru orantılı olarak siz de çeşitli atölye çalışmalarına dâhil olabilir, unutulmaz aktivite deneyimleri yaşayabilirsiniz.

► İstanbul atölye aktiviteleri için tıklayın.

Tüm bunlar için tek yapmanız gereken ise hemen harekete geçmek. Öyle çok düşünüp tartmayın bile, çünkü zaman geçiyor, hayat akıp gidiyor ve her yeni deneyim hayatı daha dolu dolu yaşamanızı sağlıyor. Kazandığınız her bir beceri, yaşamınızı daha da anlamlı kılıyor. Hadi hemen siz de bu hafta sonu için planınızı yapın. Hangi aktiviteyi denemeyi düşünüyorsunuz? İsterseniz önce Aktivido.com adresini ziyaret edin, İstanbul’daki aktivite alternatiflerine bir göz atın.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.