Paragliding Ne Demek?

Paragliding son zamanlarda son derece ilgli gören bir spor dalıdır. Profesyonel sporcuların eğitimlerini tamamlayarak kendi başlarına yapabilmesinin yanı sıra deneyim amaçlı olarak pilot eşliğinde herkesin hiç bir eğitim gerektirmeden yapabileceği bir aktivite türüdür. Diğer adı Yamaç Paraşütü‘dür.

İngilizce “Paragliding” kelimesi Yamaç Paraşütü sporunu ifade eder.

Paragliding Yani Yamaç Paraşütü

Paragliding dendiğinde Yamaç Paraşütü aklımıza gelmelidir. Yamaç Paraşütü, termik hava (ısınan hava) hareketleri ile belirli yüksekliklerden özel tasarlanmış ekipmanlar ile uçuş gerçekleştirilmesidir. Yamaç paraşütü bir motorsuz hava aracıdır ve bu nedenle eğitimini alıp uçabilen kişilere yamaç paraşütü pilotu adı verilir. Pilotlar belirli eğitimlerden geçip lisans alarak uçmaya hak kazanırlar.

Tecrübeli tandem yamaç paraşütü pilotlarıyla uçmanın nasıl bir his olduğunu öğrenebilirsiniz.

Tandem Yani Pilot Eşliğinde Uçuş

Tandem uçuş, pilot eşliğinde 1 yolcu ile gerçekleştirilen uçuş şeklidir. Özellikle bu aktiviteyi deneyimlemek isteyen ancak hiç eğitimi olmayan kişiler tandem uçuş sayesinde bu heyecanı güvenle yaşayabilmektedir.

Tandem Uçuş Nerelerde Yapılır?

Türkiye’nin bir çok bölgesinde yamaç paraşütünü gerçekleştirmek isteyen aktivite severler için alternatif mevcut. Özellikle turistik bölgelerde muhteşem manzaralar eşliğinde bu heyecanı yaşamak mümkün. Ölüdeniz, Alanya ,İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Kemer, Tekirdağ, Nevşehir, Kayseri ve daha bir çok bölgede tandem uçuşu yapabilir, uçmanın verdiği özgürlüğü ve heyecanı güvenle doyasıya yaşayabilirsiniz..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.