Skipass Nedir?

Kayak ve snowboard sporuna olan ilginin artması ile birlikte Türkiye’de son yıllarda kayak ve snowboard tesislerin sayısı da artıyor. Bu tesislerde kayak ve snowboard başlangıç noktaları olan yüksek bölgelerdeki pistlere ulaşım için genel ismi ile lift olarak tabir edilen Telesiyej, Teleski (T-Bar) ,Teleferik gibi farklı ulaşım araçları kullanılmaktadır.

Biniş noktalarında yer alan turnikelerden Skipass kartınızı kullanarak geçebilirsiniz.

Skipass Nedir ve Ne İşe Yarar?

Skipass özet olarak kayak merkezlerinde bulunan Telesiyej, Teleski (T-Bar), Teleferik gibi ulaşım araçlarına binebilmek için gerekli olan bilete/karta verilen isimdir. Biniş noktalarında bulunan turnikelere geldiğinizde, yanınızda bulunan skipass kartınızı okuttuğunuzda turnike sizin için açılır ve geçiş yapabilirsiniz.

Skipass Nereden ve Nasıl Alınır?

Her kayak merkezinde Skipass satış noktaları bulunmaktadır. Bazı tesislerde birden fazla noktadan da temin edebilirsiniz. Bazı turlarda paket olarak skipass sunulabilmektedir. Bu şekilde pakete dahil edilen skipasslerinizi araç içinde bulunan rehberlerinizden temin edebiliyorsunuz. Bu şekilde hem fiyat avantajınız oluyor hem de gişede sıra beklememiş oluyorsunuz.

Skipass Fiyatları Nasıl Belirlenmektedir?

Skipass Fiyatları tesisten tesise göre değişiklik göstermektedir. Genellikle, kademeli olarak “tek çıkışlık, 5 çıkışlık, 10 çıkışlık…vb” veya “tüm gün sınırsız” seçeneklerden size ne uygun olanı alabilirsiniz. Bazı tesislerde kullanım başına ücretlendirme yapılırken bazı tesislerde saatlik olarak da sunulabilmektedir. Hatta bazılarında sadece tek seçenek vardır ve günlük kullanım bedeli alınmaktadır. Kayak tatilinizi planlamadan önce gideceğiniz tesisin o sezon için belirlemiş olduğu fiyatları incelemeyi unutmayın. Tesislere ait skipass fiyat bilgilerine, diğer yazılarımızdan da ulaşabilirsiniz.


Telesiyej, Teleski, Teleferik Farkları Nelerdir?

Teleferikler dört yanı kapalı kabinler olan ulaşım araçlarıdır. Telesiyejler ise teleferiğin açık şekli olarak da anılmaktadır. Yeni başlayanlar için ideal ulaşım araçlarındandır. Oturarak yukarı çıkabilirsiniz.

Teleski (T-Bar) ise T şeklinde bir barın bacakların arasına alınması ile kişiyi arkadan itip kaydırarak yukarıya taşıyan lift aracıdır. Ayakta kayarak yolculuk yapıldığı için telesiyeje göre daha az konforludur. Özellikle snowboard severlerin kayak severlere göre daha çok zorlandığı bir ulaşım aracıdır. Yeni başlıyor iseniz biraz pratik yapmanızı öneririz.

T-Bar ile Çıkış


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.