Yeni Koronavirüs (Covid-19) ve Doğa

Yeni korona virüsü etkilerini gün geçtikçe fazlasıyla hissediyoruz. Bu dönemde, hijyen kurallarına uyup çoğu zaman evlerimizde kapana kısılmış şekilde beklemekten başka bir çaremiz yok görünüyor. Kalabalıklardan uzak durmak ve virüsün yayılmasına engel olmak her bilinçli bireyin görevi.

Peki doğa bu kadar acımasız mı? Tabi bu aslında yanlış bir soru. Tam tersi, biz bugüne kadar doğaya ne kadar acımasız davranmışız, şu an çok iyi anlayabiliyoruz . Bunun sonucu olarak bir nevi doğa bize cevap veriyor.

Tüm verileri gösteriyor ki sadece insanların evde kalması bile hava temizliğinin katbekat artmasını, suların berraklaşmasını ve hayvanların tekrar gelmesini sağladı.

Image
İtalya’daki su kanallarının dibi görünmeye ve balıklar yüzmeye başladı.
Image
Su kanalları hiç olmadığı kadar temiz
Image

Kuğular ve ördekler kanallarda yüzmeye başladı.
Image result for italy dolphin and clean water
Yunuslar da Venedik’te su kanallarında görüldü
Uydu görüntüleri, Çin’deki hava kirliliğinin inanılmaz derece azaldığını gösterdi

Covid19’den Korunarak Dışarıda Yapılabilecek Aktiviteler

Ne kadar sürecek? Ne kadar evde kalmamız gerekecek? Bu soruların cevabını hala bilmiyoruz ancak kendimizi ve diğer insanları koruyarak bir şekilde kendimizi dışarı atmamız gerekecek.

Aslında doğa hala bize bu dönemde fırsat sunuyor. Evde kapalı kalmadan ama virüs yayılımının da önüne geçebileceğimiz bir çok aktivite imkanı mevcut.

Tabi ki bireysel veya küçük aile grupları ile yapabileceğiniz doğa yürüyüşlerinden ve kamplardan bahsediyoruz.

Burada en önemli 3 hususa çok dikkat etmek gerekiyor.

1.İnsanlar ile temastan kaçınmak. Mutlaka kendi aracınız ile toplu taşımadan uzak olacak şekilde kendinizi doğaya atmanız gerekiyor.

2.Sadece tek başınıza veya çekirdek aileniz ile aktiviteyi gerçekleştirmek.

3.Kimsenin olmadığı insanların birbirinden uzak olduğu rotaları keşfetmelisiniz. Bu rotaları yazımızın altında bulabilirsiniz.

Peki bu insanlardan uzak ve aynı zamanda güzel geçirebileceğimiz doğa yürüyüşü yerleri nerede? Korona virüsden kendimizi ve başkalarını tehlikeye atmadan nerelere gidebiliriz? Tüm bu önerilerimizin olduğu yazımızı da aşağıda bulabilirsiniz. Aktivido bir çok alternatifi bir arada barındırıyor .Belki sadece fikir edinerek kendi imkanlarınız ile bu yerleri keşfedebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.