Merve Gülşah Arslan, 10 Nisan 1991’de Ankara’da doğdu. Yamaç paraşütü hayatına üniversite ile birlikte girdi. Gazi Üniversitesi Mimarlık bölümüne kaydını yaptırmış ve kendini Gazi Havacılık kulübünün standı önünde bulmuştu. 

“Hem istediğim bölümü kazanmış hem de hayalimi gerçekleştirme fırsatı bulmuştum. UÇMAK.” 

MERVE GÜLŞAH ARSLAN

diyen sporcu temel eğitimlerin tamamlanmasıyla ilk uçuşunu 2009 da gerçekleştirdi.

O günkü heyecanını “Verdiği iyi eğitim ve sıcak aile ortamıyla kulübüm ile birlikte 2011 yaz sezonunda yarışmalara katılmaya başladım” diyerek ifade eden Merve, ilk katıldığı yarışma olan Denizli Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası’ nda Kadınlar klasmanında 2. oldu.

Bunun beraberinde milli takım kadrosuna seçilen sporcumuz yine aynı 2011 yılında Ayaş’tan kalkıp 116.8 km uçarak Türkiye Kadınlar Mesafe Rekorunu kırdı.

Çeşitli yarışmalar ve tecrübeler ile 2015’te Türkiye Kadınlar Şampiyonu oldu. Bunun beraberinde milli takım kadrosuna tekrar seçilerek 2016 yılı itibari ile Türkiye’yi Dünya Kupalarında temsil etmeye başladı. Bir yandan mimarlık mesleğini devam ettirirken bir yandan da antrenman yapmaya devam etti. Bunun devamında Kırkkız’dan 142.7 km uçarak Türkiye Kadınlar Mesafe Rekorunu yeniden sahiplendi. Güzel ve başarılı bir sezon daha geçirerek 2017 yılını da Kadınlar Şampiyonu olarak tamamladı.

Geçtiğimiz sene Brezilya’da gerçekleştirilen Dünya Kupasına katılan sporcularımızdan biri olan Merve Gülşah Arslan ülkemize 2. lik kazandırarak Türk Bayrağını Dünya kürsüsünde dalgalandırdı.

Merve, Türkiye’nin bir çok spor kulübünde başarılı bir şekilde yarıştı ve eğitimler verdi. Şu an Türk Hava Kurumu ‘nda yamaç paraşütü eğitmeni olarak görev almaktadır.




Ayaş’ta Yamaç Paraşütü Tandem Uçuşu için Yerini Ayırt!