Aktivido ‘dan Alidağ 2019 XC Open Yamaç Paraşütü Yarışmasında Birincilik – Basat Okay

08-14 Temmuz tarihlerinde Kayseri, Talas‘ta düzenlenen Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması 10. Ali Dağı Kupası 2019, Almanya, ABD, Türkiye ve İran’dan gelen 67 sporcunun katılımı ile renkli görüntülerle sona erdi.

Bir antrenman günü ile 6 gün boyunca, pilotlar 50 – 100 kilometre arasında değişen zorlu görevlerde kıyasıya mücadele etti. ⛅⛰️🦅

Bir hafta boyunca Talas’ın 2 bin rakımlı Ali Dağı‘nın zirvesinde gerçekleşen şampiyonada yarışmacılar belirlenen mesafeye gitmek için uçuş gerçekleştirdi. Heyecanlı anların yaşandığı yarışma düzenlenen ödül töreniyle tamamlandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, sözlerine yarışmaya katılanlara teşekkür ederek başladı. Başkan Yalçın, Ali Dağı markasıyla bir şampiyonaya 10 yıldır ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Her yıl katılımcı sayısını biraz daha artırmayı ve dünya şampiyonalarına yeniden ev sahipliği yapmayı amaçlıyoruz. Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Türk Hava Kurumu, yarışmacılar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuşmasını bitirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç , Ali Dağı’nın gerek şehre yakınlığı gerekse doğal yapısıyla dikkat çektiğini anlatarak, “Biz Ali Dağımızı yamaç paraşütünün merkezi olarak nitelendirirken, önümüzdeki dönem içinde yapacağımız önemli bir projeyle, Ali Dağı’nın zirvesinde yeme-içme ve seyir mekanları, yürüyüş yolları ve teleferik projemiz var. Büyükşehir, Talas ve federasyonumuz el ele vererek gerekli çalışmaları yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere plaketleri verildi. Yarışmada genel klasmanda Basat Okay birinci, Metin Kavuncu ikinci, Gülşah Hoş üçüncü oldu.

Kadınlarda birinciliği Gülşah Hoş, ikinciliği Merve Gülşah Arslan, üçüncülüğü İran’dan Fatemeh Eftekharı elde etti.

Spor klasmanında ise ipi İran’dan Mohammed Ali Hosseini Semmani birinci olarak, Hadi Khebrehdast ikinci olarak, Mohsen Mansouri üçüncü olarak göğüsledi. 

Yarışma sonucunda, Aktivido adına yarışan, Albatros Sportif Havacılık Kulübü ve aynı zamanda Türk Hava Sporları Federasyonu (THSF) Milli Sporcusu olan Basat Okay birinci oldu.

Genel Klasman Sıralaması

1. Basat Okay 🥇- Sponsor: Aktivido.com – Albatros
2. Metin Kavuncu 🥈
3. Gülşah Hoş 🥉

Kadınlar Sıralaması:

1. Gülşah Hoş  🥇
2. Merve Gülşah Arslan 🥈
3. Fatemeh Eftekharı 🥉

Aktivido.com olarak katılan tüm sporcuları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 👏🏆🏁

☝️ İpucu: Yarışma boyunca yarışmacılar gps kayıtlarını sisteme yükler ve özel skorlama yazılımı sayesinde puanlarını alırlar. Görevi, en hızlı, önde uçarak gol noktasına varan veya en yakınına inen pilot en fazla puanı alır. Aşağıdaki yarışma linki ile yarışmayı animasyon halinde oynatarak izleyebilirsiniz.

Yarışma linki: https://airtribune.com/10alidagi-xc-open/results

Fotoğraflar: XagrosClouds


Aktivido.com ile sen de yamaç paraşütü sporuna güvenle başlayabileceğin eğitimi bulabilirsin!



1, “Aktivido ‘dan Alidağ 2019 XC Open Yamaç Paraşütü Yarışmasında Birincilik – Basat Okay” hakkında görüş bildirdi

  1. çok güzel bir haber. kayseri’de yamaç paraşütü ile uçuş yapmak için herkesi bekliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.