2019 FAİ DÜNYA YAMAÇ PARAŞÜTÜ ŞAMPİYONASINI JOACHİM OBERHAUSER (İTALYA) KAZANDI

Kruşevo,Makedonya ‘ya yapılan 2019 FAI Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası’nda ülkeler sıralamasında İtalya ve Fransa takımları, aynı puanları toplayarak birinci olurken, her iki ülkeden de altın madalya sahibi sporcular oldu.

İtalyan Joachim Oberhauser (Ozone, Enzo 3) 10 gün süren yoğun rekabetin ardından ilk sırayı alarak 48 farklı ülkeden gelen 149 sporcunun önünde tamamlayarak genel klasmanda şampiyonluğu kazandı ve yeni FAİ Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonu oldu. 🏆

Joachim Oberhauser.  Fotoğraf: FAI / Marcus King
Joachim Oberhauser (İtalya). Fotoğraf: FAI / Marcus King
10 Taskın sonunda birinci, Joachim Oberhauser oldu

Fransa’dan 21 yaşındaki Meryl Delferriere, Kadınlar kategorisinde altın madalya kazandı ve yeni FAI Dünya Kadınlar Yamaç Paraşütü Şampiyonu oldu.

Son birkaç gündür yarışmaya liderlik eden Joachim, yarışmanın son günü indikten sonra “Son görev inanılmazdı. İyi şartlardı ama havada neler olabileceğini asla bilemezsiniz.”. Sonuçları öğrendikten sonra kazandığı için çok memnun olduğunu belirten Joachim, “Bir rüya gerçek oldu!” dedi.

Sıralamadaki ilk dört pilottan herhangi biri, son görevde şampiyonluğu kazanabilirdi, bu yüzden Joachim ‘in son 96.1 kilometrelik görevde iyi uçması şarttı. Sonunda hata yapmadan ve gruptan kopmayarak son günü 22. sırada 944 puan alarak bitirdi ve genel olarak liderliğini garantiledi.

Tüm lider pilotlar uçuş sırasında birlikteydi ve sonunda ben de hedefe ulaşmayı başardım. Bu yüzden güzel bir gündü ”dedi.

Rekabet koşullarını beğendiğini ekleyen Joachim, “Makedonya harika bir yer. Bu benim buradaki ilk yarışmamdı ve sanırım yamaç paraşütü ile yarışmak için dünyanın en iyi yerlerinden biri. Güzel koşullar, güvenli uçuş ve güçlü organizasyon.

Image may contain: 1 person, sunglasses, outdoor and nature
Joachim Oberhauser (İtalya) – 2019 FAİ Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonu oldu.

Oberhauser ‘dan sonra Gleb Sukhotskiy (Rusya) ikinci sırayı alarak gümüş madalya sahibi, eski FAI Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonu Honorin Hamard (Fransa) bronz madalya sahibi oldu.

Image may contain: 1 person, outdoor
Gleb Sukhotskiy (Rusya) – 2. oldu
Image may contain: 1 person, smiling, beard, sunglasses, close-up and outdoor
Honorin Hamard (Fransa) – 3. oldu

Kadınlar kategorisinde Fransa’dan Meryl Delferriere (Ozone, Enzo 3) altın madalya kazandı. Rekabetteki en güçlü kadın yarışmacılardan biri olan Meryl, 10 görevin sonunda kazanarak Kadınlar kısmında hakimiyetini korudu.

Meryl Delferriere.  Fotoğraf: FAI / Marcus King
Meryl Delferriere (Fransa). Fotoğraf: FAI / Marcus King

Meryl, “Son görev zordu ama eğlenceliydi. Burada birçok kadın pilot var ve bu bütün kadınlar için çok iyi bir rekabet ortamı oldu. ” dedi.

Çok iyi başlangıçtan sonra başarılarına devam eden Meryl, hayal kırıklığına uğratmadı. Altı görevin birincisi olması yanında yanı sıra, bir tanesi hariç hepsinde ilk dörte yer aldı (Görev 7’deki bir hatadan dolayı, golu kaçırdı ve o gün 17. oldu). Ancak nihai sonucu etkilemedi. Katılan toplam 21 kadın yarışmacı vardı.

Her iki pilot pilot da milli takımlarına, Ülkeler klasmanında tarihi bir eşitlik sonucuyla birinci olmasını sağladı. FAI Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası tarihinde geçmişte hiç Ülkeler kategorisinde aynı anda birinci olan iki ülke olmamıştı.

Yarışma özellikle iki ülke arasında tabiri caiz ise kıran kırana geçti. Bu yıl çok hazırlıklı olan ve yarışmanın başında en üst sıralara çıkmış Fransa milli takımına favori gözüyle bakılıyordu. Buna rağmen, İtalyan milli takımındaki pilotlar, tutarlı ve sağlam uçuşlarıyla birinciliğe ortak oldular.

Krushevo, Makedonya, bu yılki Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nın yapıldığı yer.  Fotoğraf: FAI / Marcus King
Krushevo, Makedonya, bu yılki Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası’nın yapıldığı yer. Fotoğraf: FAI / Marcus King

Fransa, son gün tüm kozlarını sürmesine ve bir takım olarak günü kazanmayı başarsa da, İtalyanların önüne geçmek için yeterli değildi. Yarışma sonunda, Fransa ve İtalya iki haftada 18,821 puan elde etmişlerdi – inanılmaz bir sonuç.

Organizatörler genel klasman kazananı ve yeni FAI Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonu Joachim Oberhausen için “Dünya çapında bir pilot” dedi ve yarışma boyunca gösterdiği performans için onu “Bay Süper Tutarlı”( Mr Super Consistent ) olarak nitelendirdi.

Yarışma boyunca hiçbir görevi birincilikle bitirememesine rağmen, her gün güçlü performansı ve genel tutarlılığı, kademeli olarak lider panosunun üstüne yükseldiğini hep beraber gördük.

Organizatörler, “10 görevden altısında ilk 10’daydı” dedi. “Makedonya’nın sıcak ovalarını fethetmiş FAI Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonu unvanını tamamen hak ediyor”.

GENEL SIRALAMA
1. Joachim Oberhauser (İtalya) 
2. Gleb Sukhotskiy (Rusya) 
3. Honorin Hamard (Fransa)

KADINLAR
1. Meryl Delferriere ( Fransa ) 
2. Yael Margelisch (İsviçre) 
3. Kari Ellis (Avusturya)

ÜLKELER
1. Fransa 
1. İtalya 
3. Japonya

Yarışma Sonuçları

İlk günden görüntüler



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.