Tom Cruise ‘un Yeni Sporu: Yamaç Paraşütü

57 yaşındaki Tom Cruise, yeni filmindeki rolü için Fransız Alpleri‘nde yamaç paraşütü yapmayı öğrenmeye başladı… Görevimiz Tehlike (Mission Impossible) serisinde Ethan Hunt karakterini canlandıran Tom, çoğu aksiyon sahnesini dublör kullanmadan kendi gerçekleştirirken, serinin bir filminde ayak bileğini de kırmıştı.

Ünlü oyuncu, 2019 Ağustos ayında küçük bir ekiple beraber Fransız kırsalında bulunan eğitim tepelerinde yamaç paraşütü ile kalkış yapmayı öğrendi.
• Cruise’un yeni filminin çekimi öncesinde, Alpler’de yamaç paraşütü eğitimi almaya karar verdiğine inanılıyor.
Görevimiz Tehlike (Mission Impossible) Serisi: Oyuncu, özellikle Görevimiz Tehlike’deki Ethan Hunt rolüyle, kendi aksiyonlarını gerçekleştirmesiyle ünlü
• 2017’de, Görevimiz Tehlike: Fallout çekimlerinde yer alan aksiyon dolu sahnelerinden birinde ayak bileğini kırmıştı ve iki ay boyunca filmlerin çekimine ara verilmişti.

2019 Ağustos ayında, Fransız Alpleri’nde kask ve güneş gözlükleriyle görüntülenen 57 yaşındaki Tom Cruise, eğitmenleri eşliğinde yeni bir spora, yamaç paraşütüne başladı. Ünlü aktörün yeni filmi için yamaç paraşütü eğitimi almaya başladığı düşünülüyor.

Küçük bir ekip eşliğinde eğitimlerine başlayan Cruise, yerin birkaç metre üzeride süzülerek kalkış çalışmaları yaparken görüldü.

Kendi aksiyon sahnelerini dublör kullanmadan yapmakla ünlü oyuncu tamamen verilen göreve odaklanmış görünüyor.

Yamaç Paraşütü, geleneksel olarak serbest paraşütlerinden farklı olarak hava geçirmeyen polyesterden veya naylon benzeri ileri teknoloji kumaş ve kaplamalardan üretilir. Herhangi bir motoru olmayan yamaç paraşütleri ile yüzlerce kilometreyi aşan uçuşlar yapılabilir ve 6000 metre yüksekliğe kadar çıkabilir.

Tom Cruise, kalkış çalışmalarında kanadı kolaylıkla kalkış pozisyona getirdiği görülüyor.

Hangi film için olduğu gizemini koruyor. Top Gun:Maverick veya başka bir film için bu eğitimi aldığı henüz bilinmiyor.

İlerleyen günlerde Alpler ‘in muhteşem semalarında görüleceği tahmin edilen Tom Cruise eğitmenlerinin verdiği görevleri başarıyla tamamladığı görünüyor.

Tom Cruise‘un Görevimiz Tehlike çekimleri sırasında yaptığı unutulmaz aksiyon sahneleri:

  1. Serbest Paraşütü – Görevimiz Tehlike(Fallout):
    Henry Cavill’in dublör çiftinin eşliğinde, Cruise Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden uçarken uçaktan atlayış yaptı. Sahneler, 5.000 ila 8.000 metre arasındaki irtifalarda üç çekimde yapıldı.
  2. Serbest Dalış Görevimiz Tehlike(Rogue Nation):
    Cruise, çekimlerden önce nefesini altı buçuk dakika tutmak için yoğun bir serbest dalış eğitimi aldı.
  3. Havada bir uçağa asılı kalmak Görevimiz Tehlike(Rogue Nation): Oyuncu, kalkış sırasında bir Airbus A400M’nin kenarından sarktı. Bir harness takmasına rağmen, çekimler yerden yüzler metre yüksekte yapıldığı için büyük risk içeriyordu.
  4. Motosiklet Kovalamaca Sahneleri – Görevimiz Tehlike(Fallout): Oyuncu, saatte 160 km’ye varan hızlarda motorsiklet kullandı.
  5. Helikopter Kovalamaca Sahneleri – Görevimiz Tehlike(Fallout): Cruise, sahneyi çekmek için helikopter pilotluğu eğitimi aldı. Normalde herhangi bir sertifika almak en az 3 ay süren bir dönemden geçmesi gerekirken, oyuncu yoğunlaştırılmış eğitimlerle günde 16 saat antrenman uçuşları yaparak, altı hafta sonra eğitimi başarıyla tamamladı.

Dublör koordinatörü Wade Easton, Cruise için şunları söyledi: “Bir filmin başarısı için mümkünse tamamını gerçek çekimlerle yapmak çok önemli. Bu nedenle Tom, yeşil bir ekranda oturmak istemiyor. Seyirci bir şeyin ne zaman gerçek ne zaman olmadığını kolaylıkla fark ediyor.”

Sen de Yamaç Paraşütü ile özgür uçmanın verdiği hissi yaşamak ister misin?



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.