Antalya’da Yapılacak Aktiviteler

Antalya ‘da neler yapabilirim? Adrenalin ve deneyim aktiviteleri olarak seçeneklerimiz neler? Bu yazımızda size yardımcı olmaya çalıştık 🙂

Antalya’nın doğası, sahip olduğu zenginlikleri pek öyle anlatılarak anlaşılacak gibi değil. Mavinin belki de daha önce hiç görmediğiniz tonlarını burada görebilir, yeşilin şelaleler ve mağaralar ile yakaladığı bütünlüğü burada bir tabloya bakar gibi seyredebilirsiniz. Hem sahilleri, hem koyları, hem kanyonları, hem şelaleleri, hem de mağaraları bu şehrin değerlileridir.

Daha nicesini görmek için ise bu atmosferin içerisinde yer almanız gerekiyor. Doğanın tadını çıkarmak için ise onun bir parçası olmak gerek. Şelalenin döküldüğü yerden hırçın sulara katılıp Rafting yapabilirsiniz ya da denizin derinliklerinde gizlediği canlılarla tanışmak için dalış yapabilirsiniz. Tüm bu aktivitelere kolayca ulaşabileceğiniz bir noktada olduğunuz için ise çok şanslısınız. Antalya’da deneyimleyebileceğiniz harika aktiviteleri sıralayalım şimdi.


Rafting

Rafting heyecanlı ve keyifli bir aktivitedir

Rafting, Antalya’da yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri olabilir. Bir ekip olmanın ne demek olduğunu göreceğiniz, hırçın sularla mücadele ederken kendinizi de bu suların bir parçası gibi hissedeceğiniz mücadele dolu bir aktivite… Rafting, gerçekten de heyecan sevenlerin, adrenalini hissetmekten hoşlananların tercih edeceği, bedenen de aktif olacağınız bir aktivitedir. Bu sporu yapmak için ise öyle çok bir şeye ihtiyacınız yok. Belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen, planlaması yapılmış her bir aktivite sizin için iyi bir seçenek olabilir ve Antalya’yı daha yakından tanımak için de iyi bir fırsat olabilir.

► Rafting aktivitesi için tıklayın.


Dalış

Tüplü Dalış aktivitesi ile sualtı dünyasını keşfedin.

Gelelim dalış imkânlarına… Antalya denildiğinde dalış fikrinin akla gelmemesi pek mümkün değil zaten. Dünyaca ünlü kıyılardan söz ediyoruz çünkü. Kemer’de dalış yapabilirsiniz, Kalkan’da su altı keşfine çıkabilirsiniz ve Kaş’ta büyüleyici bir batık dalışına katılabilirsiniz. Tüm bu dalış noktalarında karşılaşacağınız su altı canlıları ve bu canlıların büyüleyici çeşitliliği ise sizi dünyanın hiç bilmediğiniz bir yüzü ile tanıştıracaktır. Bu anlamda dünyanın en kıymetli şehirlerinden biri olan Antalya’da dalış gibi keyifli bir aktiviteye dâhil olmamak için hiçbir sebebiniz yok.


Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü ile gökyüzünde süzülmenin keyfini çıkarın.

Yamaç Paraşütü ise daha çok aklı bir karış havada dediklerimizin seçimidir. Çünkü göklerde olmak, adeta bir kuş gibi süzülmek tam anlamı ile bir tutkudur. Yaşadığınız bu hissi terk etmeniz pek de mümkün değil. Hele de Antalya’da mavi ve yeşilin birlikteliğine şahit olacağınız bu özel coğrafyada bir paraşüt ile kendini boşluğa bırakmak tarif edilemez bir deneyim olacaktır. Hem adrenalin dolu, hem de keyifli bir aktivite arıyorsanız, Antalya’nın çokça seçenek sunduğunu yamaç paraşütünü tercih edebilirsiniz.


Doğa Yürüyüşü

Doğa yürüyüşleri ile Antalya’nın muhteşem doğasını keşfedin.

Ruhu doğanın bir parçası olan ve kendini daima doğanın büyüsüne kapılmış bir halde bulanlar için ise doğa yürüyüşlerini önerebiliriz. Çükü bu yürüyüşler, hiçbir aracı olmadan, kendinizi tam anlamı ile Antalya’nın göz alıcı güzelliklerinin bir parçası olarak hissetmenizi sağlayacaktır. Bazen yeşilin tonlarını tamamlayan eşsiz yabani çiçekler ile karşılaşacaksınız, bazen antik şehir kalıntıları ile tarihi bir yolculuğa çıkacaksınız. Bazen kimsenin bilmediği eski bir patika ile kesişecek yolunuz, bazen engin mavilik dalların arasından göz kırpacak size ve daha önce keşfedilmemiş bir manzara sunacak. Tüm bunlar için dingin bir yolculuk olarak ifade edebileceğimiz doğa yürüyüşlerini tercih edebilirsiniz. Antalya’da doğa yürüyüşleri denildiğinde sayısız rota akla gelir. Her biri sizin için yeni dostluklar kurabileceğiniz, yeni deneyimler yaşayabileceğiniz bir seçenek olacaktır.


ATV Safari

ATV safari ile eğlenceli rotalarda ilerleyin.

Doğal güzelliklerin içerisinde yol alırken, biraz da tozu dumana katayım, adrenalini tam anlamı ile hissedeyim diyenlerdensiniz ATV ve Jeep gibi araçlar ile gerçekleştirilen safarilere katılabilirsiniz. Alanya’nın bu anlamda pek çok özel noktası sizin için seçenek olurken, Kaş Saklıkent de heyecan dolu bir alternatif olacaktır. Daha fazla rota ve safari programı için ise doğru adreste olduğunuzu bilmelisiniz.


Tekne Turu

Çeşitkli tekne turlarıyla unutulmaz bir yaz tatili geçirin.

Son olarak ise ilk akla gelen Antalya aktivitelerinden biri olarak tekne turundan söz etmeliyiz. Çünkü kıyı güzellikleri ile ünlü olan bir şehirden söz ediyoruz. Antalya’nın güzelliklerini keşfetmek için kesinlikle tekne turlarına dâhil olmanız gerekiyor. Koylar, saklı kalmış kıyılar ve eşsiz deniz manzaraları için farklı programlar halinde karşımıza çıkan tekne turlarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede unutulmaz da bir deneyim yaşamış olacaksınız. Daha fazla zaman kaybetmeyin ve linkten ulaşabileceğiniz sayısız aktivite arasından seçiminizi yapın. Şimdi tam zamanı!



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.