Ölüdeniz ‘de Tandem (Çift Kişilik) Yamaç Paraşütü Uçuşları Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ölüdeniz tandem (çift kişilik) yamaç paraşütü uçuşları hakkında bilmem gerekenler neler? Yamaç paraşütü uçuş fiyatları ne kadar? diye soruyorsanız, bu yazımız size göre…

Ölüdeniz, tatilinizi geçirmek, sıcak havanın tadını çıkarmak, güzel plajlarında yüzmek, muhteşem doğasında vakit geçirmek ve yamaç paraşütü ile 1800 metrenin üzerinde uçmayı deneyimlemek için en iyi yerlerden biri😃

Ege bölgesinde tatilinizi planlıyorsanız, muhtemelen Türkiye’nin popüler tatil beldelerinden biri olan Fethiye’de kalmayı veya uğramayı düşünmüşsünüzdür. Ölüdeniz, Fethiye merkeze 25 dakikalık uzaklıkta (16 kilometre) muhteşem plaja sahip küçük bir kasabadır 🏖️.

Dünyanın en popüler ve bilinen yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Ölüdeniz‘e giderseniz, gündüz vakti havada bir çok yamaç paraşatünün Ölüdeniz semalarında süzüldüğünü görebilirsiniz.

Ölüdeniz ‘de yamaç paraşütü neden bu kadar popüler?

Ölüdeniz ‘in yamaç paraşütçüleri için vazgeçilmez olmasının nedeni; yıl boyunca yamaç paraşütü uçuşları için en iyi hava koşullarına sahip olması, muhteşem doğa manzarası ve hemen deniz kenarında yer alan 2000 metrelik Babadağ’ın yüsekliyor olması diye özetleyebiliriz.

Yamaç paraşütü pisti için yapılan yeni tesisler ve iyileştirmeler (dağın tepesine çıkan yol, restaurant & bar, tuvaletler, lift…vb sayesinde, bir çok ziyaretçi konforlu bir şekilde bu unutulmaz deneyimi yaşamak için online yamaç paraşütü rezervasyonu yapıyor.

Aşağıda, Adam’ın ailesi ile beraber bu deneyimi yolun başından inişe kadar özetleyen 7 dakikalık videosunu📹 izleyebilirsiniz:

Yamaç Paraşütü güvenli midir?

Evet, eğer videoyu izlediyseniz, herkes uzman ve tecrübeli pilotlar sayesinde bu güzel deneyimi yolcu olarak yaşayabilir ve güvenli bir şekilde uçabilir. Dünyanın bir çok yamaç paraşütü noktasında, binlerce yamaç paraşütü uçuşu güvenle yapılmaktadır.

Yalnız, yamaç paraşütü bir havacılık doğa sporudur ve tüm doğa sporlarında olduğu gibi risk barındırır ve bu riskler; tecrübe, uzmanlık ve güvenlik prosedürlerinin sürekli uygulanması ile minimize edilir.

Yamaç paraşütünün aynı zamanda bir havacılık sporu olmasından dolayı, uçulacak havaya karar veren, kanadı kontrol eden ve güvenli bir şekilde indiren..vb yamaç paraşütü pilotları, güvenliğin ana faktörü diyebiliriz.


Tamam, ben de uçmak istiyorum. Fiyatları nedir?

Fiyatlar, şirketlerden şirkete değişmektedir ve direk olarak uçuş deneyimizini ve güvenliğinizi etkiler. Eğer diğerlerine göre çok ucuz ise, şunu söyleyebiliriz ki onlardan uzak durmalısınız. Fiyatlar, kişi başı 600-800 TL arası değişmektedir ve video & foto çekimleri opsiyoneldir (yaklaşık 150-250 TL) . Video+Foto çekim opsiyonunu eklemenizi öneririz çünkü instagramda gördüğünüz o muhteşem çekimler, buradaki profesyonel pilotlar tarafından yapılmaktadır. Bazı pilorlar, Gopro gibi markaların instagram influencer’ı olarak bilinirler.

İpucu: Eğer bir influencer ‘sanız, kesinlikle uçuşunuza video+foto opisyonunu eklemelisiniz.

Bir çok firma, güvenlik nedeniyle yolcunun kendi monopoduyla uçmasına izin vermiyor.


Peki uçuş programı nasıl?

Resmi olarak günde 5 yamaç paraşütü uçuş sortisi atılır ve Ölüdeniz’den kalkış alanına (dağın zirvesi) çıkışlar, genellikle saat 9:00, 11:00, 13:30, 15:30 ve 17:30. Size en az 1-2 gün önceden uçuşunuzu almanızı öneriyoruz. Fethiye’de kalıyorsanız, bir çok firmanın ücrete dahil getir – götür servis hizmeti vardır.

Erken rezervasyon , istediğiniz tarihte uçmanın kilit noktasıdır çünkü diğer rezervasyonlar nedeniyle başka bir tarihte uçmaya zorlanabilirsiniz veya tatilinizin sonuna geldiği için uçuş yapma fırsatını kaçırabilirsiniz.

Her şeyden önce, online rezervasyon yapmalısınız. Yakan güneşin altında yamaç paraşütü firmaları arasında dolanmak, yer ve fiyat sormak, güvenilir mi? diye anlamaya çalışmak inanılmaz acı vericidir.

Online rezervasyon ve onay sonrası, yetkili kişi sizinle iletişime geçer ve sizle beraber uygun zamanı netleştirir. Uçuş günü, belirlenen zamanda, plaj kenarında bulunan buluşma noktasında diğer yolcular ve pilotlarla buluşursunuz. Kalkış saatinden en 15 dakika önce gelmeniz ve kesinlikle geç kalmamanız önemlidir. Eğer servis hizmetini kullanıyorsanız, şöför size otelinizden veya bulunduğunuz yerden kaçta alınacağınızı söyleyecektir.

Buluşma sonrası, tüm yolcular ve pilotlar, minibüslerle 25-30 dakika süren bir yolculukla dağ zirvesine (kalkış alanına) çıkar. Yolun keyfini çıkarın çünkü Babadağ ormanın içerisinden zirveye çıkacaksınız. Kalkış noktasında, eğer hava koşulları uygunsa; kalkış hazırlıkları yapılır ve yolculara kısa brifing verilir.

Uçuş süreniz, günün koşullarına (öğlen saatleri daha uzun sürer) ve akrobasi manevra isteğinize göre yaklaşık 20-30 dakika olacaktır. Akrobasi manevraları, tam bir adrenalin patlaması ve eğlencedir 🤘😎

İniş en kolayıdır, yüzünüzde koca bir gülümseme ile iniş alanına süzülürsünüz 😃 Bütün uçuş anı, pilotunuz tarafından kayıt altına alınır ve ölümsüzleştirilir. Size sadece eğlenmek ve kameraya gülümsemek kalır.

Bütün uçuş aktivitesi yaklaşık 1,5 -2 saat zaman alır ama bazen uygun rüzgarı kalkış noktasında beklemek gerekebilir. Bu nedenle, size tavsiyemiz, yamaç paraşütü uçuşları için yarım gün veya 3-4 saatinizi ayırın ve gün planınızı buna göre yapın.


Peki hangi yamaç paraşütü firmasını seçmeliyim?

Ölüdeniz’de online rezervasyon yapabileceğiniz ve güvenle uçabileceğiniz bir çok yamaç paraşütü firması vardır. Yalnız, firma seçimi yaparken çok dikkatlı olmalsınız çünkü kalite standartlarını sağlayamayan, güvenlik prosedürlerini takip etmeyen ve tecrübesiz veya yetersiz yetkinlikte pilotlarla uçuş gerçekleştiren firmalar, üzücü kaza olma riskini çok yükseltir. Kim tatilinde kol veya bacak yaralanması ister ki? ya da daha kötüsü? ☹️


Seçmemde ve online rezervasyon yapmamda bana yardımcı olur musunuz?

Evet tabii ki, Aktivido.com olarak ana amacımız size Ölüdeniz’de yamaç paraşütü ile ilgili en iyi teklifler ve güvenli altenatifler arasından seçim yapmanızda yardımcı olmak 😃 Katı kurallarımız sayesinde, firmalara ancak gerekli güvenlik prosedürlerini sağladıkları ve yüksek müşteri memnuniyeti referansları olduğu zaman Aktivido.com ‘a kayıt olabilirler.

Buradan Ölüdeniz yamaç paraşütü aktivitelerini bulabilir ve kıyaslayabilirsiniz.

🥇 Editörün Seçimine buradan ulaşabilirsiniz.

Rafting, Tüplü ve Serbest Dalış, Kitesurf, Atv Safari, At Safari, Stand Up Paddle, Doğa Yürüyüşü…vb için aktivido.com’u ziyaret edebilirsiniz


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.