Snowboard Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Snowboard, heyecanlı, dinamik, keyifli ve adrenalin dolu bir kış sporu. Özellikle gençlerin tercih ettiği ama her yaştan seveni olan bu spor, ülkemizde de kolayca yapılabiliyor. Çok sayıda kayak merkezine sahibiz ve bu pistlerde Snowboard yapma imkânımız mevcut. Snowboard nedir? ne değildir şöyle kısaca bakacak olursak, en basit haliyle iki bacağın bir tahta üzerinde sabitlenmesi ve bu tahta ile kar üzerinde kayma şeklinde tanımlayabiliriz. Gençler arasında oldukça ünlü olan kaykayın karda yapılan versiyonu olarak da ifade edebiliriz. Ortaya çıkma zamanı ise pek çok kış sporuna göre çok daha geç tarihlere rastlıyor. Snowboard’u daha yakından tanımak ve bu sporu nasıl yapabileceğinizi öğrenmek ister misiniz? O halde tüm detayları sizin için bir araya getirdiğimiz yazımızı okumaya devam edin!

S

Snowboard Tarihçesi

Snowboard kavramının nasıl ortaya çıktığını düşündünüz mü hiç? Sherman Poppin tarafından 1961 yılında tasarlanmış olan snurfer adlı tasarımdan gelir günümüzün Snowboard kavramı. Önden iple kontrol edilen bir mekanizmaya sahiptir ve sonrasında ipe gerek kalmayan tasarım ortaya çıkmıştır. Ülkemizde ise bu sporun miladı 2000’li yıllar olmuştur. İlk milli Snowboard takımımız ise 2006 yılında kurulmuş. Yani aslında ülkemizde yeni olan bir spordan söz ettiğimizi söyleyebiliriz. Bununla birlikte bugün gelinen noktada hem pek çok kayak merkezinde Snowboard’a uygun pist mevcut, hem de inanılmaz bir ilgi söz konusu. Çünkü Türkiye Kayak Federasyonu bu ilginin oluşması için geçmişten bu yana oldukça hassas bir çalışma yürütüyor. Yani nihayetinde artık Türkiye’de çokça sevilen bir kar aktivitesidir.

Snowboard İçin Gerekli Malzemeler

Snowboard sporunu yapmak isteyenler için temel gereksinimleri sıralayalım şimdi; ilk akla gelen ve olmazsa olmazlardan biri olan bağlamadan söz edelim. Bağlama, board ile botu birbirine bağlamaktadır. Elbette bununla birlikte bot, pantolon, mont ve içlikler akla geliyor. Kar soğuğuna karşı tüm bu donanıma sahip olmak gerekiyor. Kask ise kazalara karşı bir koruma olarak olmazsa olmazdır. Kar gözlüğü, kaşkol, bere, dizlik, boyunluk ve dirseklik ise diğer ihtiyaç duyacaklarınızdır. Her biri güvenli bir snowboard deneyimi için gereklidir. 

S

Snowboard kavramının temeli olan board ise sona sakladığımız bir ekipman… Board, kişiye göre seçimi yapılması gereken özel bir gereksinimdir. Kişinin boy ve kilosu, board seçiminde en önemli kriterlerden biridir ve bununla birlikte işinin tecrübesi de dikkate alınmalıdır. Başlangıç seviyesinde olanlar için farklı alternatifler önerilebilirken, profesyoneller için çok daha farklı board seçenekleri önerilebilir. Bu noktada bugüne kadar kaymış olduğunuz kilometre de bir belirteç olabilir. Eğer nadiren Snowboard yapıyorsanız ya da kapsamlı bir eğitim almayacaksanız, kiralama yoluna gidebilir ve bu maddi külfeti hafifletebilirsiniz. Çeşitli alternatiflere kayak merkezlerinde ulaşabilirsiniz.

Snowboard nasıl öğrenebilirim?

Snowboard, meraklısı çok ama deneyini nispeten daha az olan bir aktivite. Oysa deneyenin kolayca vazgeçemediği bir spor olduğunu söyleyebiliriz. Peki, Snowboard nasıl öğrenilir? Eğer Snowboard eğitimi almak ve bu heyecanlı deneyimi yaşamak istiyorsanız, www.aktivido.com üzerinden aktivitelere katılabilirsiniz. Pek çok eğitim ve tura bu şekilde dâhil olabilir ve kendinize uygun aktivitelere katılarak hem eğlenebilir, hem de yeni beceriler kazanabilirsiniz. Snowboard öğrenme sürecinde öncelikle temel seviyede eğitim alırsınız. Sonrasında ise uzman eğitmenler eşliğinde becerilerinizi ilerletebilir, profesyonel olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Dilerseniz birer gezi turu içerisine dâhil edilmiş olan Snowboard eğitimleri ile yılınıza renk ve keyif katacak özel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, seyahat tarihlerinize karar vermek ve AKTİVİDO ‘ya göz atmak.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.