Muğla’da Yapılabilecek Aktiviteler

Muğla ‘da neler yapabilirim? Adrenalin ve deneyim aktiviteleri olarak seçeneklerimiz neler? Bu yazımızda size yardımcı olmaya çalıştık 🙂

Antik Karya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Muğla, benzeri olmayan bir doğal güzelliğe sahiptir. Bu yüzdendir ki, bugün hem yerli hem de yabancı turistin en çok ziyaret ettiği bölgelerden biridir. Bunda, doğal yapısının çeşitli sporlara uygun olmasının da önemli bir etkisi söz konusu…

Mavinin her tonunu görme imkânına sahip olacağınız denizi, yeşilin benzersiz bir huzur sunduğu doğal bitki örtüsü, Muğla’yı kıymetli kılmaktadır.

Bununla birlikte, birbirinden farklı sporların ve aktivitelerin de merkezi konumundadır. İlginizi çekebilecek sayısız aktivite için burada sınırsız imkânlara sahipsiniz. Şimdi hemen Muğla’da yapılacak aktivitelere bir göz atalım ve sizin için bir ön bilgilendirme yapmış olalım.


Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü Tandem (Çift Kişilik) Uçuşlar

İlk olarak yamaç paraşütünden söz etmeliyiz. Çünkü şehrin kuş bakışı güzelliklerini özümsemenin ve şehre en hâkim manzarayı görmenin yolu yamaç paraşütünden geçiyor. Her ne kadar heyecan dolu ve adrenalini yüksek bir spor olsa da, pek çok kişi yamaç paraşütü ile hayata bakış açısının değiştiğini söylüyor. Hem hissedeceğiniz heyecan, hem de karşılaşacağınız manzaralar size çok şey katacaktır. Tandem yamaç paraşütü, iki kişilik yamaç paraşütü programı ya da özellikle Ölüdeniz gibi benzersiz bir noktada yamaç paraşütü tercih edebileceğiniz alternatiflerdir ve her biri son derece keyifli olacaktır.


Yelken

Yelken eğitimi ise denizi ve denizciliği benimseyenler için harika olacaktır. Hele de Muğla gibi denizin en güzelini göreceğiniz bir şehirde yelken eğitimi almak, size çokça avantaj sağlayacaktır. Üstelik çok da kolay bir şekilde bu aktiviteyi satın alabilirsiniz. Alacağınız eğitim, hem denizcilik becerilerinizi geliştirmenizi sağlayacak, hem de anlatmaktan bıkmayacağınız anılara sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu sebeple yelken eğitimi, küçük büyük pek çok kişinin ilgisini çekiyor.


Safari

ATV Safari

Safari, son zamanların en ünlü aktivitelerinden biri… Ancak safari yapacağınız araç çok önemli. Çünkü gezinizin niteliğini tamamen değiştirebilir. Örneğin, Muğla’da atlı safari yapabilir, huzur dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ama diğer taraftan adrenalin yüklü bir yolculuk için Jeep safari, ATV safari ya da Buggy safari tercih edebilirsiniz. Sıraladığımız her bir araç, farklı bir heyecan, farklı bir macera ve farklı bir keyif sunacaktır. Üstelik aynı araçlar ile farklı rotalarda gerçekleştirilen aktiviteler de ilginizi çekebilir unutmayın. Siz yeterli safari macerasına atılmaya karar verin.


Kamp

Kamp aktiviteleri ile doğayla huzur bulun

Kamp kurmak, kamp ateşi etrafında sohbetler edip, çayımızı kahvemizi yudumlamak, son yıllarda ön plana çıkan ama bugünün en ilgi çeken aktivitelerinden biridir. Üstelik kamp kurmak için çok da bir hazırlık yapmanız gerekmiyor. Hele de çocuklar için, yetişkinler için ya da torunlar ve dedeleri gibi özel gruplar için planlanan kamplar söz konusu ise fırsatı kaçırmayın ve hemen siz de katılın. Kamp aktiviteleri, tam anlamı ile birer tatil niteliği taşır ve tüm yorgunluğunuzu doğada bırakmanıza imkân tanır. Bu yüzden kamp ateşinin sıcaklığına güvenin ve şehirdeki tüm yorgunluğunuzu burada bırakın.


Stand Up Padde (SUP)

Muğla gibi özel ve güzel bir şehirdeyseniz, yapabileceğiniz aktivitelerin de bir sınırı yoktur. Ancak özel bir tanesi var ki, kesinlikle size bu seçeneği hatırlatmamız gerekiyor. Stand Up Paddle, yani kısaca SUP, özellikle bu bölgede yapmanın mümkün olduğu, üstelik ayrı bir keyif olduğu, önemli bir spordur. Sadece 10 dakikalık bir eğitim ile siz de yapmaya başlayabilirsiniz ve özellikle Selimiye’nin muhteşem kıyılarında su üzerinde kayıp gidebilir, deniz ile olan bağınızı geliştirebilirsiniz. Hem kardiyo hem fitness çalışmalarının yerini tutabilen SUP, tüm kas gruplarını harekete geçirmektedir. Eğer siz de Muğla’da yapılacak aktiviteleri merak ediyorsanız, kesinlikle bu benzersiz sporu denemelisiniz.


Rafting

Yazın sıcağında serin sularda Rafting heyecanını denemelisin

Rafting! Biri heyecan ve macera mı dedi? Bir ekip olarak kendinizi maceranın tam da ortasında bulacağınız bir spora ne dersiniz? Rafting’ten söz ediyoruz elbette. Muğla, sadece denizi ile değil aynı zamanda akarsuları ile de oldukça ilgi çekiyor. İşte bu akarsuları ise bize Rafting yapma imkânı tanıyor. Üstelik en adrenalin yüklü olanından… Şehrin dört bir yerinde dar geçitlerde ve hırçın sularda Rafting yapma fırsatı yakalayabilirsiniz ama özellikle Dalaman Çayı oldukça heyecanlı bir deneyim sunacaktır. Tüm bu imkânları yakalayıp, siz de aktiviteler ile yaşamınızı renklendirebilirsiniz.


DALIŞ

Sualtı dünyasını tüplü dalış ile güvenle ve huzur içerisinde keşfedebilirsin.

Dalış ise ülkemizin kıyı şeridinde unutmanın mümkün olmadığı bir aktivite… Özellikle de Muğla’dan bahsediyorsak, göz ardı edilmemesi gereken sualtı güzelliklerine tanık olunacağını hatırlatmamız gerek. Hem deniz canlıları açısından, hem de sahip olduğu su altı güzelliği açısından Muğla, dalış için ideal bir adrestir. Burada keşif dalışı yapabilir ve bu spor ile tanışabilirsiniz. İsterseniz de dalış becerilerinizi geliştirmek için farklı seviyeler ile sunulan dalış eğitimlerinden faydalanabilirsiniz.


Deniz Kayağı & Kano

Sea Kayaking & Kano aktivitesi keyiflidir

Deniz Kayağı, Muğla’da karşımıza çıkan ilgi çekici sporlardan bir diğeridir. Özellikle deniz aktivitelerinin zirvesini yaşadığı bu şehirde, denizin güzelliğini yakından görmek isteyenler için önerilen deniz kayağı, çokça seviliyor. Turkuaz suları daha yakından görüp hissetmek için, siz de bir nevi kişisel yatınız olacak olan deniz kayağı ile yola çıkabilirsiniz. Belli programlar, eğitmenler ve yolculuğunuza eşlik edecek katılımcılar ile deniz kayağı daha da keyifli bir hal alabilir ve bunca zaman denemediğiniz için pişmanlık duyabilirsiniz.


Kitesurf / Kiteboard

Kitesurf / Kiteboard ile rüzgarın ve denizin dünyasın adım atın.

Denizin ve rüzgârın gücüne karşı koyacak cesaretiniz var mı? Bu çok heyecanlı bir mücadele olurdu değil mi? Kiteboard’tan söz ediyoruz. Kiteboard, hem rüzgâr hem de deniz ile dansı ifade eder. Ancak çok da romantik bir danstan söz etmiyoruz. Mücadele, heyecan, adrenalin ve eğlence dolu bir spor bu… Tüm kaslarınızın çalışacak olması ise cabası. Kiteboard denemek için en iyi adresiniz ise kesinlikle Muğla olacaktır. Temel eğitim seviyesinden, freeride ve haftalık özel eğitim programlarına kadar çeşitli aktivitelerin ulaşılabilir olduğu bölgede, siz de yeni de heyecan dolu bir başlangıç yapabilirsiniz. Yani Kiteboard’u deneyebilirsiniz.


Mavi Yolculuk

Mavi Yolculuk veya günübirlik tekne turu ile gezerek eğlenin

Yelkenli ile mavi yolculuk ise neredeyse her deniz tutkununun hayalidir. Maviliğin bir parçası olmak, insanoğlunu her zaman çok etkilemiş bir düşüncedir. Sınırı olmayan suların bir parçası olmak istiyor, onunla dans edip, onunla kaybolmak istiyoruz. Yelkenli mavi yolculuk, işte her birimizin içinde sakladığı bu tutkuyu ortaya çıkarıyor. Bu eşsiz tecrübeyi yaşamak ise çok kolay… Linke tıklayacak ulaşabileceğiniz aktiviteler ile siz de hayatınızı güzelleştirebilirsiniz. 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.